FijaSaarni "Remember that the greatest fool in the world may ask more than the wisest man can answer."

Jätskikokeiluja

  • Jätskikokeiluja

Vasta nyt löysin tämän mukavamman ja kivemman puolen Uudesta Suomesta. :) Päätin päivällä tehdä jätskiä. Rakastan kaikenlaista ruuanlaittoa, aniharvoin kokkaan oikeaoppisesti. Elikkä tämäkin resepti on omapäinen keksintö. Kasa juuri sinä hetkenä tarjolla olevia aineksia. Elikkä:

-Purkki Vanilja-Floraa

-3 tl fariinisokeria

-1 tl vanilliinisokeria

-pakastepuolukoita

-vaahterasiirappia

Flora, fariinisokeri ja vanilliini vaahdotetaan kovaksi vaahdoksi. Vaahtoon lisätään palastepuolukoita mielen mukaan. Pakastimeen tunniksi. Sen jälkeen sekoitetaan ja laitetaan pakastimeen toiseksi tunniksi, jonka jälkeen vielä yksi sekoitus. Sekoituksen aikana jäätelöön lorautetaan epätasaisesti vaahterasiirappia ja sekoitetaan hellästi vielä muutamalla käänteellä (siirappia ei siis vatkata jäätelöön vaan sekoitetaan niin, että jää ns. siirappivanoja jätskin sisälle). Pakastimeen vielä muutamaksi tunniksi. :)

Näin. :)

Puolukat voi korvata saksanpähkinärouheella. Toimii. :)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Tulipahan epätasaisesti. Kokkaajan näköinen resepti ;)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Aika monta äffää tuossa reseptissä. Näyttää herkulliselta!

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Heh, mä laitoin tän puhelimen kautta. Siellä se näytti ainakin ihan oikeinpäin menevältä. Mutta täällä sitten yhtä perunamuusia koko resepti. :)

Ja kuin mun pitäisi hyväksyä ihmisten kommentit? Kun asetuksissa laitoin nimenomaan niin, että kaikki saa kommentoida vapaasti? :(

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

On vielä hienosti aseteltu ja kuvakin viimeisen päälle. Lisää tällaisia!

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Harrastan myös tätä estetiikkaa. Halvallakin saa luksustunnelmaa. Tietäisit,jos olisit FB-kaverilistallani. :)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #6

Ku meikä ei oo koko fb:ssä. No jos joskus liityn f bookkiin, niin tulisin mielellään kaveriks.

Juhani Piironen

Seppo varmaan ihastu vaan tuohon profiilikuvaan ja rupes heti jätskin ystäväksi. :)

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen Vastaus kommenttiin #17

Ihastuminen on positiivinen tunne. Siinä ei sinänsä ole mitään pahaa. Parempi niin kuin toisinpäin. :)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #17

Juu, tää tulee ihan hulluks, kun kuvassa näkyy Sony.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Olen tehnyt monesti itse jäätelöä, mutta kerma alkaa olla jo kalliimpaa kuin jäätelö, mutta jugurtista tulee myös hyvää jäätelöä.

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Flora-purkki maksaa about 1.10€. Muut ainekset maksavat kyllä enemmän, mutta ne eivät todellakaan ole kertakäyttöisiä, vaan niistä on iloksi pidemmäksikin aikaa.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #7

Flora on kasvisrasvaa, eikä siitä voi saada yhtä maukasta jätskiä, kuin kermasta(henk.koht. mielipide).

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen Vastaus kommenttiin #9

Sitä nyt sattui olemaan käden ulottuvilla.
Eihän se kermaa koskaan voita, mutta tällä tavalla se on myös-'kevyempää' :)
Vaikka vannonkin voin ja kerman nimeen.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Oisko jollain kiinnostusta vaimon raakasuklaisiin?

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen
Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Heti konsultoinnin jälkeen. Pannaan raakasuklaaresepti (ehkä monikossa) omanaan vapariin...

Edittiä: siellä on raakikset omanaan, mutta kun on niin asiaa kovin ja vapari hiljainen kylätie, niin ei näy. Etsivä aina löytää.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Kuulostaa hyvältä! Olen tainnut joskus itsekin tehdä Florasta jätskiä, oli muistaakseni ihan hyvää. Pitäisi kokeilla kermasta. Jäätelökoneeseen en ole viitsinyt sijoittaa. Nigella Lawsonilla on monta jätskireseptiä, joissa jäätelöä ei tarvitse lainkaan sekoitella jäätymisen aikana. Tuntuu vaikealta uskoa, että sillä tavalla jätski onnistuisi, mutta kyllähän tuo Nigella osaa hommansa. Hän tosin taitaa käyttää jätskeihinsä rasvaisempaa kermaa kuin mitä Suomessa on myynnissä, olisikohan se salaisuus siinä...

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Nigella on kyllä erihyvä kokki. Pidän hänen ns. maanläheisestä tyylistä ja siitä, että hän myös näyttää rakastavan ruokaa. Vaikka tiedän sen olevan myöskin silmänkääntötemppu myyntimielessä, ei sitä terveennäköiseksi (lihaa luiden päällä) tulla pupuruokaa mutustelemalla.

Mä luulen, että Nigella käyttää maitotiivistettä, ns. kondensoitua maitoa. Monessa jäätelössä käytetään sellaista, mutta sitä löytyy valitettavasti aika harvasta kaupasta. Isoista marketeista varmastikin. En ole koskaan kokeillut sitä. Jostain syystä vieraskieliset purkit eivät sytytä minua. En osaa sanoa mistä johtuu.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Siinäpä kuluukin mukavasti koko päivä luksusjäätelöä sekoitelleen.
Minäpä tein pikaisesti halpisversion:
1 annos
Pakastelokerosta muutama ruokalusikallinen vaniljajäätelöä
pari, kolme ruokalusikallista mämmiä ( pääsiäisen jälkeen tarjouksessa
1,50 euroa rove)
vähän pakastepuolukoita kirpeyttämään ja koristamaan annosta.

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Tästä on kyllä luksus kaukana.
Toisaalta, silloin kun on tarpeeksi luppoaikaa teen whiskyjäätelöä. Siihen tulee saksanpähkinöitä, kunnon kermaa, munankeltuaista, sokeria, vanilliinia ja itsetehtyä kinuskia.
Se ei todellakaan ole helppoa tehdä, ja se vie aikaa ja hermoja. Mutta lopputulos on kyllä silkkaa luksusta.

Sitten baileysjäätelö on myös hyvää. Kyllä näitä riittää.

Tämä nyt tehtiin hetken mielijohteesta, koska lähikaupasta ei löytynyt omaa suosikkijäätelöäni, päätin tehdä sen ihan itse. Enkä mennyt kovin kauas metsään. :)

Mämmi on kyllä jotain, mitä en vielä oppinut syömään. Eilen kokeilin Tapolan mustamakkaraa, ja tykkäsin. Oikein hyvää oli.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Pääsiäiseksi ostin aikaa hyvää luomumämmiä jossa ei ollut lisättyä sokeria.
Jos olisi puulämmitteinen leivinuuni saattaisin vaivautua tekemään mämmit itsekin, mielummin oikeissa tuohiroveissa.
Jäätelön takia tuskin viitsisin kovin paljon vaivaa nähdä. Kuten mämmiäkin minulle riittää pari pakettia vuodessa, ehkä lisäksi pari tuuttia kesällä.
Kieltämättä omatekoinen kermajäätelö on hyvää, mutta sitä ei ole kukaan tarjoillut aikoihin.
Osallistuin jokin aikaa sitten ammattikokkien seurassa mustamakkarakilpailujen fiinaaleihin sörsselireseptilläni, jota julkaistiin Tamperelaisessa ( en ole tarkistanut löytyykö netistäkin)
Meni väähän muusiksi siinä hosujien joukossa, mutta on kyllä hyvä lisuke mustamakkaralle. Silloin harvoin kun ostan mustamakkaraa kotiin laitan yleensä lisukkeeksi porkkanaraastetta puolukkasurvoksella.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa