FijaSaarni "Remember that the greatest fool in the world may ask more than the wisest man can answer."

Kaikki blogit puheenaiheesta Poliisi

Peltipoliisi on ystäväsi

Alan tykkäämään yhä enemmän peltipoliiseista. Koska savolaiset ovat kieroja, peltipoliisien passipaikat ovat vaikeasti havaittavissa pimeällä lumisateessa Mikkelin ja Kuopion välillä. Näin voi sitten käydä, että peltipoliisi väläyttää kameransa salamavaloa yllättävästi ylämäessä ja ottaa kuvan säikähtäneestä kuljettajasta. Vaan jos siinä olisi ollut pellitön poliisi tutkansa kanssa, niin sehän, tai sen kaveri, olisi halunnut alkaa juttelemaan, mistä olisi kiireiselle autoilijalle koitunut entistä enemmän kiirettä.

Kehutaanpa virkavaltaa

Tavallisen valittamisen sijasta kehuminen on paljon hauskempaa. Tein tänään taas sellaisen havainnon, joka antaa aihetta kehumiseen: uuden passin hakeminen.

Ulvilan murhan mysteeri

 

Pekka Lehto on tehnyt parhaan elokuvansa. ”Ulvilan murhamysteeri” sukeltaa Suomen rikoshistorian ehkä omituisimpaan tapaukseen, jonka keskiöön on paiskattu neljän lapsen äiti Anneli Auer. Seitsemässä vuodessa ei ole edistytty oikeastaan lainkaan murhan selvittämisessä, ja koko tapaus on edelleen auki. Elokuvassa haastateltu psykologian professori Pekka Santtila kuvaakin osuvasti tutkinnan suhteettoman pitkittymisen kertovan yhteiskunnan totaalisesta epäonnistumisesta.

 

Mellakka ja patoutunut turhauma

Tampereella mellakointiin itsenäisyyspäivänä – yläluokka ja kutsutut juhlivat sisällä Tampere-talossa, media arvioi pukujen kankaita ja ulkoasua, myös hameen helman pituutta. Ulkona kypsyneet ”riehuivat”, poliisit sanoivat heidän olevan rosvojoukkoa. Helsingin Makasiineilla mellakointiin jo vuosia sitten – 

Julkaise syötteitä